Hur använder jag en massagepistol?

Varje massagepistol har sin egen unika design och knappar som du ska använda för att få igång mekanismen. Det bör du vara medveten om redan då du funderar på vilken massagepistol du ska välja. Men det finns några grundläggande steg som du bör vara vaksam om oavsett vilken massage gun du har.

  1. Ladda din massagepistol

Förutsatt att du inte har köpt en gammal massagepistol som kräver sladd i uttag för att fungera så ska du ladda batterier. Ladda på rätt sätt och tillräckligt länge för att kunna använda massagepistolen så länge som möjligt innan den ska laddas igen.

  1. Välj rätt massagehuvud

Det som är runt eller platt kan fungera mycket bra mot vader och större muskler i låren. Rund form är också skön i nacken. Andra möjliga former är:

  • Gaffelform – Mycket skön i nacken och längsmed ryggen där du kommer åt på båda sidorna om ryggraden.
  • Pekform – Fingerformen är bra när du vill komma åt punkter.
  • Platt form – Här får du något som kan liknas vid ett hammarslag eller som en stämpel. Fungerar bra på ben, rygg och fötter.

Lär dig mer om hur de olika massagehuvudena ska användas för att jobba på rätt sätt.

  1. Ställ i slagstyrkan

Det är också viktigt att du använder din massagepistol med rätt slagstyrka. Har du en Hyperice Plus kan du använda dig av app och anpassa massagepickans slag efter din nuvarande träning och form. Testa dig fram försiktigt för att hitta rätt läge.

Om du ger någon annan massage ska du fråga om det känns bra. Om det gör ont kan det vara ett tecken på att slagstyrkan är för stark. Då är det bäst att dra ner och att eventuellt undvika området där smärtan känns.

  1. Massera inte för länge

Fem till tio minuter räcker för de flesta. Massagepistoler som Flowgun har en funktion som gör att pistolen lägger av då du har masserat maximal tid. Då vet du när det är dags att ta paus och kanske angripa en annan muskelgrupp.

  1. Lägg undan massagepistolen!

Förvara din massagepistol på en säker plats. Förslagsvis i den väska som den kommer i tillsammans med tillhörande massagehuvuden. Se också till att ladda inför nästa användning så att du inte står där utan batterikraft.

 

Vilken massagepistol passar dig bäst? Testa nu!

Det finns så många massagepistoler och utbudet av modeller, priser och funktioner är enormt.
Vårt massagepistoltest beaktar nästan alla möjliga aspekter, såsom din ålder, budget, livsstil och mer. Med testet kan vi räkna ut vilken massagepistol som är den allra bästa för dig.
Detta massagepistoltest är baserat på en unik algoritm som är mycket exakt. Det kommer att spara dig mycket tid, ansträngning och eventuellt pengar!

Hur gammal är du?

Är du man eller kvinna?

Vad är den främsta anledningen till att du vill köpa en massagepistol?

Hur ofta tränar du?

Var tänker du använda massagepistolen?

Är det avgörande för dig att massagepistolen är tyst?

Är du okej med en massagepistol som känns tung?

Vad är din budget för en massagepistol?

Är det viktigt att massagepistolen är tillverkad av ett känt märke?

Lola massage gun

Lola Massage Gun

En styrka med Lola massage gun är att det är en lättviktig massagepicka men detta är också nackdelen. För vissa tycker att det är skönt med

Läs mer »