massagepistol yoga

Behöver jag massagepistol om jag sysslar med yoga?

Den som yogar regelbundet kanske inte upplever så mycket spänningar i kroppen. Eller så sysslar du med yoga för att du lider av stress och spänningar. Då kanske du undrar om det kommer att räcka med yoga eller om du bör lägga till behandling med massagepistol med jämna mellanrum.

Behöver du massagepistol som komplement till yoga?

Du behöver inte nödvändigtvis en massagepistol om du utövar yoga. Detta eftersom yoga kan hjälpa till att förbättra flexibilitet, balans och avslappning på egen hand. Du jobbar ju antagligen med andningsövningar och annat som kommer att ge mer avslappning för dina muskler.

En massagepistol kan dock hjälpa till att lindra muskelömhet och spänningar som kan uppstå efter ett yogapass. Detta kan få betydelse för dig som sysslar med dynamisk yoga. Användning av massagepistol kan också förbättra cirkulationen och hjälpa till i återhämtningsprocessen.

Det ena utesluter inte det andra

Det vi ska komma ihåg är att det ena inte behöver utesluta det andra. Bara för att du är duktig på att yoga så innebär det inte att du aldrig har ömma muskler eller lite stelhet. Du behöver ju inte ta med dig din massagepistol till yogapasset. Den kan få bo hemma hos dig och så använder du den då och då som ett smart komplement.

I enlighet med dina aktiviteter

Massagepistolen är ett bra verltyg att ha om du tränar hårt. Om du utöver yoga sysslar med löpträning och annat som är dynamiskt och intensivt är det inte så dumt att kunna massera kroppen på ett professionellt sätt inför och efter träningspass.

Se helhetsbilden och beakta hur du lever. Korrekt massage kan inte skada dig, tvärtom. Den är bara en tillgång!

Summan av kardemumman

För att komma fram till om du borde använda massagepistol vid sidan om yoga så får du fundera lite på om du är redo att utveckla ditt arbete för hälsa och välbefinnande. Massage och yoga går hand i hand. Så på sätt och vis kan det tyckas vara en självklarhet att du som sysslar med yoga även bör investera i en bra massagepicka. Se bara till att lära dig hur du ska använda den på rätt sätt för att få bästa möjliga resultat.

Lola massage gun

Lola Massage Gun

En styrka med Lola massage gun är att det är en lättviktig massagepicka men detta är också nackdelen. För vissa tycker att det är skönt med

Läs mer »