massagepistol lår

Hur använder jag massagepistol för stela och ömma lår?

Det spelar ingen roll om du är elitidrottare eller bara tränar då och då. Det kanske till och med är en snabb promenad i vardagen som har lett till att du känner dig lite stel i låren. Det här är inte roligt. Om du sportar mycket kan det bli jobbigt då du inte kan röra dig som vanligt när lårmusklerna inte är på gott humör.

Just skador i lårmuskulaturen är ganska vanligt bland idrottare. Fast här är en sak som du bör känna till: Om du sitter mycket kan det leda till smärtor i låren! Vad kan du göra åt saken? Vi tar en titt på hur du kan använda en massagepistol för att behandla lår som är ömma och stela.

Massagepistol för låren – Välj rätt massagehuvud

Först och främst ska du välja ett massagehuvud som passar bra för större muskelgrupper. Här kan det fungera med den runda bollen som alla massagepistoler kommer med. Om du har en Flowgun Pro kan du välja hammaren. Men om du kör med en modell som Musclepain massagepistol så tar du bollen.

Om du har en knuta så kan du välja bullet point eller gaffeln för att liksom slå till på stället där det har knutit sig.

I låren finns det tre muskelgrupper. Musklerna sträcker sig från låret till knät och har som främsta funktion att hjälpa till med böjlighet i knän såväl som med rörligheten i höfter.

För att börja massera gör du följande:

  1. Sätt i massagehuvudet
  2. Välj program för massage, börja eventuellt med en lägre styrka om du har ont i låren
  3. Börja där muskeln fäster och låt sedan massagepistolen glida fram och tillbaka över den här delen av muskeln under 15 sekunders tid
  4. Flytta massagehuvudet till andra sidan av muskeln och jobba under 15 sekunders tid på samma sätt
  5. Avsluta med att låta massagepistolen glida över hela muskelgruppen under 15 sekunders tid

Upprepa samma sak på ditt andra lår. Detta även om du inte har lika ont där. Det är viktigt med balans när du behandlar låren med massagepistol.

Med allmän massage av låren för återhämtning

Om du vill få en massage av låren för återhämtning kan du jobba på ett annat sätt.

  1. Låt massagepistolen med runt huvud flyta över hela muskelgruppen
  2. Flytta massagehuvudet från sida till sida och sedan fram och tillbaka

Den här typen av större massage med massagepistol kan du jobba med under 2 minuters tid innan du byter till det andra låret.

Massage för knutor i låren

Om du har problem med knutor i låren kan du använda en massagepistol med bullet point massagehuvud eller med gaffel. Dessa verktyg finns på bra massagepistoler. Du håller massagepistolen mot punkten som är stel under några sekunders tid och sedan släpper du.

Ta hand om dina lår!

Lårens muskler är otroligt viktiga för att du ska kunna fördela vikt mellan höfter och knän på ett bra sätt. Utöver att du kan massera lår med massagepistol bör du också lära dig mer om korrekt stretching. När du stretchar låren så stärker du musklerna och du får ett naturligt skydd om överansträngning.

Lyssna på din kropp

Oavsett om det är under massage med massagepistol av låren eller då du tränar så måste du lyssna på din kropp. Om du känner smärta i muskler ska du genast sluta. Det är inte bra att trycka på, vare sig i bänkpressen eller med massagepistolen!

Lola massage gun

Lola Massage Gun

En styrka med Lola massage gun är att det är en lättviktig massagepicka men detta är också nackdelen. För vissa tycker att det är skönt med

Läs mer »