massagepistol proffsmassage

Kan en massagepistol ge lika mycket som proffsmassage?

Det kan vara bra att veta att även professionella massörer använder sig av massagepistoler. När du går till en klinik för att få massage i Stockholm så kan det mycket väl vara så att man jobbar med den här typen av verktyg. Särskilt när det rör sig om idrottsmassage.

Numera finns det studier som visar att det kan göra skillnad om man använder en massagepistol till exempel vid uppvärmning. Det här är helt klart ett verktyg som ska tas på allvar men det gäller ju att förstå skillnader mellan att till exempel satsa på en Musclepain massagepistol eller en modell som är mycket mindre som Flowgun Pocket.

Använd en massagepistol som ett proffs

Om du vill att en massagepistol ska ge lika mycket som en proffsmassage så är det viktigt att du använder den på rätt sätt. För hemmabruk går det absolut att få ut väldigt mycket av privat massage med pickor som Flowgun Go 2.0.

En modell som GO 2.0 är ju inte lika kraftfull som Flowlife Flowgun och liknande massagepistoler men om vi tänker oss att du ska använda pickan för avslappning så behövs det inte mer. Du får en fin kombination av tryck och vibration och det är bara att rikta mot den kroppsdel du vill massera med korrekt massagehuvud.

För att få goda resultat bör du:

  • Välja rätt typ av massagepistol för dig vad gäller effekt och form
  • Lära dig att använda massagehuvuden på rätt sätt
  • Hålla dig till rätt tidsintervall för massage av olika kroppsdelar
  • Vara känslig för hur det känns och inte överdriva
  • Välja rätt program för massage

Som regel kan du inte orsaka någon skada om du använder dig av massagepistoler på rätt sätt. Men om du har en skada och behöver rehabiliterande behandling så kan det vara klokt att gå igenom hur du ska massera med din kroppsvårdsterapeut.

Här är en bra genomgång av studier omkring massagepistoler:

Det finns många proffsiga massagepickor

Numera har du många fina massagepistoler som kan fungera på ett professionellt sätt att välja från. Visst kan det vara en hjälp att se på massagepistol bäst i test men kom ihåg att de som utses som bäst inte alltid är ditt bästa val.

Det finns märken som har visat sig vara väldigt bra på att ta fram väl fungerande massagepistoler. De är säkra val. Men du ska betänka hur kraftfull pistol för massage du har behov av. Den bör också vara lätt för dig att använda så att du verkligen får ut något av ditt massageverktyg.

Om du kommer att använda din picka för massage med jämna mellanrum så är det klart att den kan ge en hel del. Vi ska dessutom lägga till att massagepistolen kan vara en mycket social sak i en familj. När du får fotmassage av din partner med en massagepistol så är det något som gör mer än gott för din hälsa. Ni får en fin stund tillsammans och det är något som ingen professionell massör i världen kan ge er på samma sätt!

Lola massage gun

Lola Massage Gun

En styrka med Lola massage gun är att det är en lättviktig massagepicka men detta är också nackdelen. För vissa tycker att det är skönt med

Läs mer »