hälsosam arbetsplats

Bättre hälsa på jobbet med 5 viktiga detaljer

Betänk hur många timmar du lägger på ditt arbete. Om du jobbar på kontor så sitter du ju mer i din kontorsstol än vad du gör i stolen vid ditt matbord därhemma. Inte så konstigt att kontorsstolens kvalitet och form kan få stor betydelse för din hälsa.

Här är 5 detaljer som kan göra stor skillnad för hälsan på arbetsplatsen:

  1. Plats för vila och umgänge

Om vi behandlar oss själva som boskap så kan vi inte förvänta oss kreativitet och innovation. Produktion, ja, men här kan det också bli mycket mindre än då vi tar hand om oss själva på arbetsplatsen. Det kan behövas en soffa som vi kan koppla av och umgås i. En kaffemaskin med riktigt goda drycker. Eller kanske ett träningsrum då många är intresserade av sport.

  1. Bra inredning för ergonomin

Vi behöver också ha möbler som ger stöd och skyddar vår hälsa. Ett skrivbord som går att höja och sänka är en god investering. En bra kontorsstol har vi redan nämnt. Fundera lite på vad som skulle kunna vara en hjälp på din arbetsplats för att undvika hälsoproblem som ryggont.

Här kan vi ju också se att en massagepistol som Flowgun inte är så dumt att ha på jobbet. Den kan användas för att stimulera bättre blodcirkulation och motverka spänningar i axlar och nacke.

glad på jobbet

  1. Mer kunskap om hälsa

Men det räcker inte med bra möbler och massagepistoler. Du bör också se till att du vet hur du använder en massage pistol och hur ett höj- och sänkbart skrivbord ska användas. Ofta får du guider då du köper inredning från en butik som AZ Design. Men ibland är det smart att ta kontakt och ställa lite frågor för att få ut mer av redskapen, möbler och annat som ska främja god ergonomi och hälsa.

  1. Ren luft

Det kanske kommer som en överraskning för dig men luften som du andas är inte utan betydelse. Den bör vara rik på syre och fri från ämnen som kan irritera och leda till problem med din andning. God syresättning gör det lättare att tänka och driva igenom projekt. Ibland kan det behövas luftrenare. Ibland räcker det med att öppna ett fönster!

  1. God ljussättning

Vi behöver också god reglering av ljus för att må bra på arbetsplatsen. Det ska vara perfekt anpassat till det arbete vi genomför. Det är också viktigt att få dagsljus via fönster. Detta så att vi inte tappar bort den naturliga rytmen som kommer att påverka hur hormoner utsöndras i våra kroppar.

Ta ett samtal om hälsa på din arbetsplats

Varje arbetsplats är unik. Det som krävs för den som är yrkeschaufför skiljer sig en hel del från det som den som jobbar som kallskänka har behov av. Båda kan dra nytta av en massagepistol förstås men sedan kan det vara mycket unika detaljer som ska ta till.

Ta ett samtal med dina kollegor eller din chef. Om du är din egen får du fundera lite på vad som skulle kunna vara bra att ändra på din arbetsplats för att främja din hälsa.

Lola massage gun

Lola Massage Gun

En styrka med Lola massage gun är att det är en lättviktig massagepicka men detta är också nackdelen. För vissa tycker att det är skönt med

Läs mer »