massagehuvuden Flowgun

Hur väljer du massagehuvud för massagepistolen?

När du får din massagepistol har du antagligen 5 olika massagehuvuden eller fler att använda. Det finns mindre modeller som Hyperice Hypervolt GO som bara har 2 massagehuvuden, men annars är det ju bra att vara väl medveten om vad de olika formerna är bra för.

På bilden här ovan ser du de massagehuvuden som ingår när du köper en Flowgun klassisk modell. Det är de viktigaste formerna som du kan använda på olika sätt.

Här ska vi ta en titt på de vanligaste typerna av massagehuvuden för massagepistol och vad de kan användas för.

Gaffelhuvudet

Den här formen är mycket vanlig och den passar bra för stora muskelgrupper. Med två punkter på gaffeln får du känslan av att du kommer åt mer med samma rörelse. Om du vill använda formen för att massagera längsmed ryggraden ska du vara försiktig.

Formen passar ju perfekt men det gäller att inte massera på fel sätt längsmed ryggraden. Det kan göra ont om du riktar fel!

Pekfingerhuvudet

Det som ser ut som ett finger eller som kallas för bullet head huvudet på engelska är också vanligt förekommande i set för massagepistoler. Det här är som ett smalare finger som slår mot ytan du masserar.

Med det här massagehuvudet är det lätt att rikta mot särskilda områden och att ta sig lite längre ner i muskelvävnaden. För ben och ryggmuskler är detta ett mycket bra val. Mindre lämpligt på känsliga delar av armarna. Det går också bra att använda detta massagehuvud på fötterna.

Där du vill få lite mer djupgående massage är det här ett bra val. På låret och över knät fungerar det mycket bra med pekfingerhuvudet!

Bollhuvuden

De flesta massagepistolerna kommer med en eller flera boll-formade huvuden. Det kan vara en mjuk skumgummiboll såväl som en hårdare boll av hårdplast. Med bollen kan du justera massagen på ett smart sätt. Du riktar bollen i olika vinklar för att på så vis få mer eller mindre intensitet.

Bollen passar bra för områden som är lite känsligare eftersom du kan ändra vinkel och därmed variera massagen på ett smart sätt. Mycket bra i nacken och över axlarna såväl som på fötterna.

Det platta massagehuvudet

Det här huvudet är för muskelgrupper av medium till stor storlek. Formen distribuerar stötarna på ett mycket fint sätt. Det här passar särskilt bra på vaderna såväl som på biceps. Om du är öm i vaden men känner att du vill få lite djupare massage kan det här huvudet passa mycket bra.

Det blir inte lika djup massage som med fingerhuvudet men det blir ändå mer än med bollen. För muskler som är lite bulligare i sin form kan du välja detta massagehuvud.

Dragspelshuvudet

Det är svårt att ge detta massagehuvud ett väl beskrivande namn men det är mångas favorit. Det är huvudet som är runt på toppen och sedan ser ut lite som ett dragspel på sidorna. Det är gjord av gummi och kan tryckas in eftersom det har dragspelsdesignen.

Kuddeffekten är mycket behaglig på skuldror och ryggraden. Det här är ett massagehuvud som är väl anpassat för kroppsdelar med mycket ben. Du kan kontrollera intensiteten på ett mycket bra sätt. Det här gör formen lämplig där du kan vara lite känsligare som över en öm nacke och skuldror.

Testa med detta massagehuvud över handleden. Det är format på ett sätt som gör att du inte får samma slageffekt som med andra huvuden. Det gör att du även med högre hastighet kan få en mjuk och fin massage av finare leder och ställen där det är tunt mellan hud och ben.

 

Lola massage gun

Lola Massage Gun

En styrka med Lola massage gun är att det är en lättviktig massagepicka men detta är också nackdelen. För vissa tycker att det är skönt med

Läs mer »