massagepistol smärta

Varför gör det ont att använda massagepistol?

När det kommer till att få massage tänker de flesta på en massör som knådar muskler med fasta och lugnande drag. Men på senare år har massagepistoler blivit allt populärare. En massagepistol är en handhållen enhet som använder slag och vibrationer för att massera muskler.

Även om massagepistolen kan ge djup vävnadsmassage som ger goda effekter så tycker många att det här gör ont. Smärta är inte alltid ett tecken om att massagen inte är bra men det är helt klart något du måste uppmärksamma. Om det känns fel och gör ont ska du inte bara fortsätta massera. När du är efter en behandling och funderar på 2 alvedon och 1 ipren är det inte dags att utsätta det smärtande området för massagepistol!

Vi tar en titt på några anledningar till att det kan göra ont att använda massagepistol…

Smärta från tryck

En av de vanligaste anledningarna till att massagepistoler kan vara smärtsamma är på grund av trycket de utsätter din kropp för. Beroende på intensitetsinställningarna kan massagepistoler ge allt från en lätt massage till en djupvävnadsmassage.

Medan en djupvävnadsmassage kan vara fördelaktig för att lindra muskelspänningar så kan den också vara smärtsam om trycket är för intensivt. Därför är det viktigt att börja med den lägsta intensitetsinställningen och gradvis öka intensiteten om det behövs. Det finns inget som säger att bra massage med massagepistol alltid måste vara på högsta intensitet!

Smärta från vibrationer

En annan vanlig orsak till smärta vid användning av en massagepistol är vibrationerna som kommer från pickan. Massagepistolen vibrerar snabbt när den trycks mot huden, vilket kan orsaka obehag. För att minska vibrationsrelaterad smärta är det viktigt att se till att massagepistolen är välbalanserad och att enhetens huvud inte är vinklat för långt ner.

Dessutom är det viktigt att se till att massagepistolen inte pressas för hårt mot huden. Om du väljer en modern och väldesignad massagepistol som Flowgun blir det lättare att anpassa detta.

Smärta från leder och skelett

Massagepistolen kan också vara smärtsam när den används på känsliga områden som leder och ben. Det är viktigt att tänka på att det här är massageapparater som i första hand är till för muskler och inte för leder och ben. Därför är det viktigt att undvika att använda massagepistolen på dessa känsliga områden.

Dessutom är det viktigt att använda massagepistolen med försiktighet och se till att enhetens huvud inte trycker för hårt mot huden. Var känslig när du använder den på dig själv och ställ frågor om smärtnivå då du masserar någon annan med massagepistol.

skön massage
Massage ska vara skönt med eller utan massagepistol!

Smärta från felaktig vinkel på kroppsdelar

Massagepistolen kan också göra ont om den riktas mot kroppen på fel sätt som innebär att du måste sträcka dig eller ha en hållning som inte är hälsosam. Om massagepistolen till exempel används med armen utsträckt för länge kan det orsaka smärta i axeln. För att minska risken för smärta är det viktigt att använda massagepistolen i en bekväm position med armen i neutralt läge. Slappna av och be om hjälp om du inte kommer åt.

Smärta från felaktig användning

Massagepistolen kan också bidra med smärta om den används felaktigt. Om den till exempel används på samma område för länge kan det orsaka smärta och obehag. För att minska risken för smärta är det viktigt att flytta runt massagepistolen och använda den under korta stunder.

Dessutom är det viktigt att använda massagepistolen med försiktighet och se till att enhetens huvud inte pressas för hårt mot huden.

Här får du tips om rätt hastighet för din massage: