kombinera alvedon och ipren

Hur kan du kombinera Alvedon och Ipren för att lindra smärta?

Vänligen notera att denna information inte ersätter råd och instruktioner du får från din läkare eller sjuksköterska. Uppsök kvalificerad vård om du lider av svår värk!

När det värker i kroppen kan det vara svårt att tänka på något annat. Det går att kombinera Alvedon och Ipren för en bättre effekt av smärtlindringen. Du kan samtidigt jobba med din Flowgun för att få kroppen att slappna av och läka snabbare. Faktum är att du kan lära dig hur du kan använda massagepistol för att lindra värk men nu ska vi se på hur du tar Alvedon och Ipren tillsammans på ett säkert sätt.

Kombinera Alvedon och Ipren för svår smärta

Oavsett om du just har varit hos tandläkaren för en svårare behandling eller om du har fått kraftig värk i kroppen så går det att kombinera Ipren och Alvedon.

Alvedon är paracetamol – Detta är det ämne som finns i produkten som heter Alvedon såväl som Panodil. Men det finns förstås flera märken så du bör alltid kolla på asken om det står att det är paracetamol.

alvedon och ipren

Ipren är Ibuprofen – Ibuprofen finner du också i flera smärtlindrande produkter som Ibumetin, Voltaren som finns som piller och kräm samt Diklofenak.

Detta är en möjlig Alvedon och Ipren dosering:

Ipren dosering – 400 mg som du tar 1-3 gånger per dag. Ta inte mer än 3 av dessa tabletter per dag. Om du använder Voltaren kräm mot muskelsmärta får du räkna lite på hur mycket du använder men det är svårt att komma upp i stora mängden då det handlar om en salva som du smörjer in dig med.

Alvedon dosering – 500 mg som du tar 1-4 gånger per dag. Du kan som mest ta 8 Alvedon per dag.

När du kör Alvedon Ipren som en kombo så blir det normalt sätt 2 Alvedon och 1 Ipren men detta beror ju på styrkan. Kika på den innan du doserar och tar smärtstillande!

Varva Alvedon och Ipren för bästa smärtlindring

En vanlig rekommendation är att du varvar intaget av Ipren och Alvedon för att få bästa möjliga effekt.

Du kan göra följande:

  1. Ta 2 Alvedon
  2. Vänta 3-4 timmar
  3. Ta 1 Ipren
  4. Vänta 3-4 timmar
  5. Ta 2 Alvedon

På så vis kan du blanda Ipren och Alvedon på ett säkert sätt. Dessutom får du svar på frågan 2 Alvedon 1 Ipren hur ofta med denna metod. Du kör på ett stadigt intervall.

En annan variant kan vara att du tar 1 Ipren på 400 mg och 2 Alvedon på 500 mg tillsammans. Därefter väntar du 6-8 timmar innan du gör samma sak igen. Testa dig fram för att se vad som ger bäst effekt på dig.

2 Alvedon 1 Ipren hur länge?

Hur länge ska du köra på Alvedon och Ipren på detta vis?

Du behöver sällan kombinera Alvedon och Ipren mer än någon dag eller två. Den här typen av smärtlindrande behandling är till för akuta situationer som vid en skada eller då du har fått en behandling hos tandläkaren.

plötslig olycka

Är det alltid säkert att använda Ipren?

Det finns personer som inte ska använda ibuprofen för smärtlindring. Om du tar blodförtunnande mediciner som Waran eller Trombyl ska du inte använda Ipren eller de andra preparaten som har ibuprofen. Det spelar ingen roll hur din Ipren dosering ser ut. Detta är något du måste vara försiktig med.

Den som har astma ska också vara försiktig med ibuprofen. Rådgör med en läkare innan du börjar behandla smärta på detta vis med Ipren och Alvedon i kombination.

knäsmärta

Kan du ge både Alvedon och Ipren till barn?

När barn är sjuka och har ont så går det också att använda sig av en kombination av Ipren och Alvedon men givetvis i en dos som är anpassad till barnets ålder och kroppsvikt. Det är viktigt att du inte kombinerar Ipren och Alvedon till ett barn utan att först rådgöra med vården.

Det finns en risk för biverkningar och den kan öka när du använder två olika preparat för smärtlindring. Många gånger så går det bra att använda sig av alternativa metoder för smärtlindring. De fungerar både för barn och vuxna.

Alternativa metoder för smärtlindring

Det finns faktiskt en rad olika alternativa metoder för smärtlindring som inte innebär medicin. Det är möjligt att du vid akut smärta väljer att kombinera Alvedon och Ipren men du kan sedan välja att byta denna behandling mot något som kan kännas som säkrare och mildare.

Jobba med massagepistol

Lär dig mer om punkter för smärtlindring och hur du kan få till en avslappnande effekt med en massagepistol som Muscle Pain massagepistol. Du kan välja ett program som är skonsamt och som inte förvärrar den smärta du känner. Här är det dock viktigt att du får instruktioner för hur du ska jobba med massagen så att den ger det önskade resultatet.

ipren och alvedon
Massera på ryggen med massagepistol!

Tigerbalsam

Istället för att köra på Voltaren som ju är en form av ibuprofen kan du testa tigerbalsam. Detta är också en stark produkt som kan ge omedelbar smärtlindring genom att påverka blodkärlen så att de utvidgas.

Få en kiropraktisk behandling

En kiropraktor kan ibland ge omedelbar effekt på värk. Om du har ont i ländryggen så kan en enda behandling hos en kiropraktor göra stor skillnad. Ibland behöver du flera behandlingstillfällen men detta kan vara något som gör att du inte måste fortsätta med mediciner.

ont i ryggen

Hypnos

Att jobba med sambandet mellan våra tankar och smärta kan också vara en väg att gå om du lider av kronisk smärta. Här finns det en rad olika typer av behandlingar. En metod som har fått stor uppmärksamhet inom området att sluta röka är hypnos. Hypnosen kan också vara ett sätt för dig att minska eller helt bli av med din smärta.

Använd en TENS-maskin

För muskel och ledsmärta kan det vara av intresse att se på en TENS-maskin. Den kan hjälpa kroppens eget smärtlindringssystem att fungera på ett mer effektivt sätt. I vissa fall går det att hantera smärta på detta vis helt utan att använda läkemedel.

Här kan du se en video om hur TENS-maskiner fungerar:

Lola massage gun

Lola Massage Gun

En styrka med Lola massage gun är att det är en lättviktig massagepicka men detta är också nackdelen. För vissa tycker att det är skönt med

Läs mer »