massage förbjuden

När bör jag inte använda en massagepistol?

För de flesta är det ingen fara att använda massagepistol i samband med träning eller hemma för att slappna av. Men det kan finnas tillfällen då du bör undvika att använda massagepistolen. Efter en operation när du tar både ipren och alvedon så är det inte läge att dessutom börja massera området.

Låt oss kika lite på situationer då det kan vara bäst att inte massera med en massage gun. Vi börjar med att se över var på kroppen du inte ska använda detta verktyg hur som helst.

Var på kroppen ska du inte använda en massagepistol

Det är viktigt att förstå var du inte ska använda en massagepistol och varför. Du kan ha din picka för fotmassage såväl som massage av större kroppsdelar men det finns områden där du bör låta bli att slå slag med massagepistolen.

Här är några områden på kroppen att undvika:

Fogar och leder

Leder och fogar är områden på kroppen som är känsliga och bör behandlas med försiktighet. Att använda en massagepistol på lederna eller fogarna kan orsaka irritation, inflammation och smärta. Därför är det bäst att undvika att använda en massagepistol på fogar och leder.

Benytor och beniga delar

Massagepistolen ska inte heller användas på beniga delar av kroppen eftersom vibrationerna kan orsaka smärta och obehag. Dessa områden inkluderar ryggraden, höfterna, armbågarna och knäna. Det spelar ingen roll att du har massagepistol bäst i test, den kan göra mer skada än nytta på dessa områden!

Ligament

Det är också viktigt att undvika att använda en massagepistol på ligament. Ligament är känsliga strukturer som förbinder ben med varandra och de kan lätt skadas om massagepistolen används direkt på dem.

Skadade områden

Om du har en skada eller ett område på din kropp som gör ont är det viktigt att inte använda en massagepistol där. Massagepistolens vibrationer kan orsaka ytterligare irritation och kan till och med förvärra skadan. Det är bäst att rådgöra med läkare innan du använder en massagepistol på ett skadat område på din kropp.

Områden med öppna sår

Det är också viktigt att undvika att använda massagepistol på delar av kroppen med öppna sår eftersom detta kan leda till infektioner. Det är bäst att vänta tills såret är läkt innan du masserar området.

Säkerhetstips som är bra att tänka på

När du använder en massagepistol är det viktigt att följa säkerhetsriktlinjerna för att förhindra eventuell skada.

Här är några tips att tänka på:

• Använd massagepistolen endast på lämpliga delar av kroppen

• Börja med en låg hastighetsinställning och öka gradvis intensiteten

• Undvik att använda massagepistolen i mer än fem minuter åt gången

• Använd inte massagepistolen på skadade områden eller områden med öppna sår

• Om du upplever smärta eller obehag, sluta omedelbart att använda massagepistolen

Lola massage gun

Lola Massage Gun

En styrka med Lola massage gun är att det är en lättviktig massagepicka men detta är också nackdelen. För vissa tycker att det är skönt med

Läs mer »