Hur fungerar en massagepistol?

En massagepistol är ett verktyg som vibrerar och slår mot den del av kroppen du riktar den mot. Namnet pistol har massageverktyget fått för att det ser ut lite som en pistol. Du håller i ett handtag och justerar slagens intensitet med hjälp av knappar som finns på den övre delen av pistolen.

På engelska kallas massagepistolen för massage gun och det är precis samma mening här. Intressant att veta är att massagepistolen inspirerats av borren och kanske är det också därför som den har designats för att ta sig djupt ner i din muskelvävnad.

Nu finns det förstås lite olika massagepistoler och därmed kan det vara tal om lite olika funktion. Men om vi tar en vanlig design så kommer massagepistolen att fungera på följande sätt:

  1. Du laddar massagepistolens batteri med sladden som kommer med den.
  2. Du väljer det munstycke eller massagehuvud du vill massera med och fäster det i massagepistolens mynning. Detta gör du genom att skruva eller trycka fast huvudet. Det är viktigt att inte byta massagehuvud när pistolen är igång.
  3. Du väljer hastighet och styrka på massagen. Det är ganska vanligt med pistoler för massage som har flera olika lägen.
  4. Du håller pistolen mot det område som du vill massera och trycker lite lätt. Det kan vara nacken, axlar, rygg, ben eller fötter.
  5. Efter cirka tio minuter till en kvart lägger massagepistolen av för att signalera att det nu räcker. På så vis riskerar du inte att massera ett område för mycket.
  6. Du får varningsljus om att batteriet behöver laddas så att du kan göra detta i tid.

Massagepistolen kommer att slå men inte alltid vibrera. Det här beror på den variant du har köpt. Slagen är mer eller mindre intensiva och det ska du också tänka på. Man kan säga att vissa massagepistoler fungerar lite snällare då de är mjukare. De kan passa bra för dig som vill massera försiktigt och inte tycker att det känns skönt med för hårda tag.

Kan du massera dig själv?

Det finns massagepistoler som fungerar mycket bra för egen massage. De är formade så att du kommer åt över ryggen. För massage av ben är det ju inte så svårt att komma åt själv. Men om du till exempel vill få en riktigt bra rygg- eller fotmassage med pistolen kan det vara bra att ha en vän som hjälper till.

Lola massage gun

Lola Massage Gun

En styrka med Lola massage gun är att det är en lättviktig massagepicka men detta är också nackdelen. För vissa tycker att det är skönt med

Läs mer »