massagepistol på flyget

Får jag ta med massagepistolen på flyget?

En massagepistol som är TSA godkänd får tas med på flyget som handbagage. Det är det snabba svaret på frågan om det är tillåtet att ta med en massagepistol på flyget. Detta betyder inte att det är fritt fram för dig med din picka. Du måste ta en titt på vad som gäller för den och kanske också kontakta flygbolaget för att bekräfta om det går bra.

När du planerar att ta med en massagepistol på ett flyg, är det viktigt att känna till de regler och bestämmelser som gäller för att undvika problem vid säkerhetskontrollen.

Här är några punkter att tänka på:

  1. Kontrollera flygbolagets policy: Innan du packar din massagepistol ska du kontrollera med ditt flygbolag för att se om de har några specifika regler för att ta med elektroniska enheter som massagepistoler. Flygbolagen har informationssidor online vad gäller handbagage som denna från SAS. Om det inte står något om massagepistolen så kan du ta kontakt via samma informationssida för att få mer specifik information.
  2. Säkerhetsregler för batterier: Eftersom de flesta massagepistoler drivs av lithiumbatterier är det viktigt att känna till reglerna för transport av lithiumbatterier. De flesta flygbolag tillåter dig att ta med enheter som innehåller lithiumbatterier i handbagaget men det kan finnas begränsningar för antal och storlek. Så om du har en hel arsenal med prylar med dig kanske det kan innebära begränsningar.
  3. Handbagage eller incheckat bagage: Beroende på storlek och vikt kan massagepistolen behöva placeras i handbagaget eller incheckas. Kom ihåg att om du placerar den i handbagaget kan det bli nödvändigt att visa upp och förklara enheten vid säkerhetskontrollen. Det är få som tror att en massagepistol är ett vapen men det går ju inte att komma ifrån att denna massageapparat har ett utseende som påminner om en pistol. I varje fall modeller som Flowgun och Musclepain.
  4. Internationella flygningar: Om du reser internationellt bör du vara medveten om att reglerna kan variera mellan olika länder och flygbolag. Det är alltid bäst att kontrollera med flygbolaget och även titta på destinationens specifika regler. Kanske blir det problem när du ska gå genom tullen och man anser att du har en märklig pryl i ditt bagage. Ta en titt på reseforum online och fråga andra som rest med massagepistol till andra länder om det gick bra.
  5. Förberedelse för säkerhetskontrollen: Var förberedd på att ta ut din massagepistol ur väskan vid säkerhetskontrollen, likt hur du skulle göra med en laptop eller andra större elektroniska enheter. Då är det viktigt att den är enkel att hantera. Många gånger är det att rekommendera att ta med den väska du får massagepistolen i. Då har du allting samlat och det blir också väldigt tydligt att det rör sig om en friskvårdsmaskin.
  6. Alternativa transportmetoder: Om det finns för mycket osäkerhet eller strikta begränsningar kan det vara värt att överväga att skicka din massagepistol med post eller frakt istället för att ta med den på flyget. Om du ska resa omkring med flyg i ett annat land bör du kolla upp detta. Det kanske rentav är bäst att låta bli massagepistol om du inser att det kommer att bli för mycket tjafs omkring den.

Kom ihåg att dessa riktlinjer kan ändras så det är alltid bäst att dubbelkolla den aktuella informationen från ditt flygbolag och de relevanta transportmyndigheterna före din resa. Att vara väl förberedd och informerad kan göra din resa smidigare och mindre stressig. Dessutom får du inte glömma bort det där med att ladda pistolen.

vila på flyg
Slappna av på flyget med massage!

Om du reser till ett land som inte har samma strömuttag som i Sverige kan du behöva en adapter för att ha massagepistolen laddad och redo för dina flygresor!