ansiktsmassage sten

Gua sha sten och ansiktsmassage – upptäck en antik massagemetod!

gua sten

Inom kinesisk medicin har gua sha tekniken varit känd länge som en viktig metod för läkning. Under senare år har massagen med en specialdesignad sten blivit allt mer populär eftersom den verkar för hudens hälsa och välmående. På så vis är stenen perfekt att använda för ansiktsbehandlingar där massage är en integrerad del av behandlingsmetoden.

Med gua sha ansiktsmasssage så används stenar för att stimulera cirkulation, främja lymfdränage och få ansiktets muskler att slappna av. Vi ska ta en titt på hur den antika metoden som använder sig av gua sha sten fungerar och vilka fördelar den kan erbjuda.

Vad är Gua Sha?

Gua sha är en traditionell kinesisk medicinpraxis som involverar att skrapa huden med ett verktyg med släta kanter för att främja blodcirkulationen, lindra smärta och släppa muskelspänningar.

På senare år har gua sha massage blivit populär som en naturlig, icke-invasiv, hudvårdsteknik. Den erbjuds på skönhetskliniker där man kombinerar behandlingar för vackrare hy med massage som gör så mycket mer än bidrar med stöd för hudens naturliga läkning.

gua shah sten
Såhär kan en gua shah sten se ut

Gua Sha stenen och dess fördelar

Gua sha-stenar är gjorda av material som jade, rosé kvarts eller bian-sten. De är speciellt utformade för att glida smidigt längs ansiktets konturer. Det ger en skonsam stimulering utan att skada den känsliga hyn i ansiktet.

Några fördelar med ansiktsmassage med gua sha sten inkluderar:

Förbättrad blodcirkulation

Gua sha kan precis som en massagefåtölj eller Flowgun massagepicka öka blodflödet. Fast med stenen så fungerar det på ett milt sätt i ansiktet och den ökade blodcirkulationen levererar viktiga näringsämnen och syre till hudcellerna. Detta kan resultera i en ljusare såväl som mer strålande hy.

rosenkvartssten
Rosenkvart är en stentyp som kan användas för gua shah massage

Minskad inflammation

Genom att främja lymfdränage kan gua sha stenmassage verka för att minska svullnader och inflammationer. Detta innebär att den här typen av ansiktsmassage är särskilt lämplig för dem med aknebenägen eller känslig hud.

Avslappnade ansiktsmuskler

Gua sha massage med stenar kan släppa på spänningar i ansiktsmusklerna. Det kan minska uppkomsten av fina linjer och rynkor och ge lindring från spänningshuvudvärk och käksmärta. Tänk inte 2 alvedon och 1 ipren – tänk gua sha massage!

Förbättrad produktabsorption

Gua sha kan hjälpa till att förbättra absorptionen av hudvårdsprodukter som används under behandlingen. Det innebär att dessa kan penetrera djupare in i huden och fungera på ett effektivare sätt.

handrulle
En handrulle med två stenar är enkel att använda hemma på egen hand

Så utförs en ansiktsmassage med Gua Sha sten

Följ dessa steg för att genomföra ansiktsmassage med gua sha sten som en del av i din hudvårdsrutin:

  1. Förbered din hud: Börja med att rengöra ditt ansikte och applicera en ansiktsolja eller ett serum för att få fukt och mjukhet. Se till att gua sha stenen kan glida smidigt över huden.
  2. Håll i gua sha stenen: Ta tag i stenen mellan tummen och pekfingret och placera den i en 15-30 graders vinkel mot huden.
  3. Börja vid nacken: För försiktigt stenen i uppåt- och utåtgående drag längsmed halsen, flytta från basen mot käklinjen. Detta kan rensa lymfkanalerna innan du arbetar med resten av ansiktet.
  4. Massera ansiktet: Använd gua sha stenen för att massera ansiktet. Arbeta i sektioner. Börja i mitten av ansiktet och rör dig utåt med ett försiktigt men fast tryck. Fokusera på områden med muskelspänningar eller svullnader såsom käklinjen, kindbenen och ögonbrynsområdena.
  5. Upprepa de strykande dragen: Utför varje drag 3-5 gånger och se till att använda långsamma och kontrollerade rörelser.
  6. Avsluta massagen: Avsluta gua sha ansiktsmassagen genom att försiktigt svepa stenen från mitten av pannan ut mot tinningarna och sedan ner till nacken.

Med en egen gua sha stenrulle så kan du genomföra den här typen av massage varje dag i samband med att du rengör din hy. Du kan också boka in en professionell gua shah massage på hudvårdsklinik för att få ut mesta möjliga av behandlingen och lära dig mer om hur den bör utföras på rätt sätt.