fråga

‪Vad har du din massagepistol till?

Vi tyckte att det var intressant att ta en titt på hur folk använder sina massagepistoler. Detta efter att ha insett att vi inte alls gör samma sak med våra. Vi fick kontakt med 5 personer som ville vara med och svara på våra frågor och här ska vi nu presentera svaren. Även om du tycker att du har full koll på massagepistolsanvändningen så tycker vi att du ska läsa vidare för att bli inspirerad.

1. Elsa, 34, yogainstruktör från Stockholm

Elsa

Fråga: Elsa, hur införlivar du en massagepistol i din rutin?

Elsa: Förutom den vanliga muskelavslappningen efter yoga använder jag den under meditation. Den rytmiska pulseringen hjälper mig att fokusera och nå ett djupare meditativt tillstånd. Det är som ett fysiskt ankare för min mindfulnessövning. Dessutom tycker jag att det fungerar bra att kombinera massage med kaffelavemang.

Jag masserar när jag låter kaffet verka och fokuserar då på benen eftersom jag ligger ner på rygg. Detta tycker jag fungerar bra för att stimulerar lymfan och jag tänker mig att kaffelavemanget blir effektivare av detta med mer gift som släpps loss från levern.

2. Johan, 45, kontorsarbetare från Göteborg

Fråga: Johan, vad är din primära användning för en massagepistol?

Johan: Jag har tyckt att det är bra för att lindra nackbelastningar från långa timmar vid datorn. Men intressant nog använder jag den också för att slappna av i fötterna efter att ha burit finskor hela dagen. Det är konstigt tillfredsställande och hjälper mig att varva ner efter jobbet. Jag brukar få lite hjälp ibland av min partner men jag ordnar också själv med detta genom att ställa massagepistolen i kanten på soffan där jag sedan kan trycka foten mot den. Hur skönt som helst!

3. Linnea, 27, musikproducent från Malmö

Linnea

Fråga: Linnea, hur passar en massagepistol in i din livsstil?

Linnea: Förutom att lätta på min axelspänning använder jag den för att stimulera kreativiteten. Vibrationen på min nedre rygg ger mig energi på något sätt under sena musiksessioner. Det är som en väckarklocka för min hjärna!

Jag har också delat med mig till andra som jag spelar med och det är fint att se hur detta stärker vår gemenskap. Det blir bättre produktioner när massagepistolen är med i studion. En gång var det också något som fick våra körare att ha mer tålamod. Det blev en lång tagning och de behövde vänta. Jag hivade fram pistolen och då blev det lugn och ro och inte alls stressigt.

4. Gustav, 50, kock från Uppsala

Gustav

Fråga: Gustav, vilka unika sätt använder du din massagepistol på?

Gustav: I köket är man alltid på benen, och mina vader känner det verkligen. Mot kvällen är jag inte sällan lite svullen och trött i nedre benen. Massagepistolen är en livräddare. Dessutom har jag använt den för att möra kött en gång när min vanliga klubba saknades. Men detta är kanske inte så bra att ni skriver. Fungerade som en smäck, men säg det inte till min souschef!

Vi har använt ett annat namn för Gustav så att hans chef inte ser detta av misstag och inser att kocken använder massagepistolen för köttet i köket!

5. Freja, 22, student från Lund

Freja

Fråga: Freja, som student, hur använder du din massagepistol?

Freja: Det är bra för vanliga rygg- och axelvärk, men jag har också tyckt att det är till hjälp för att hålla mig pigg under studiemaraton. En snabb session på min nacke, och jag är redo för ännu ett kapitel i ekonomin!

Dessutom så tycker jag om att slappna av mot kvällen med min picka. Den är liten och behändig och jag känner att jag sover bättre när jag masserar lite över axlarna. Det är helt klart en apparat jag använder regelbundet.

Vilka svar!

Fascinerande insikter! Från meditationshjälp till ett köksredskap verkar det som om massagepistolens mångsidighet inte känner några gränser. Tack alla för att ni delar med er av era erfarenheter säger vi bara. Vi trodde ju att det bara var för träning och lite zon-terapi men nu inser vi att folk faktiskt ser så mycket mer nytta än så med sina massagepistoler.

Så om du redan har en eller ska skaffa är det inte så dumt att veta om detta. Och låt fantasin flöda. Så länge som du inte gör något farligt så kan du ju ha stor glädje av att själv upptäcka vad som är möjligt med din Flowgun eller Musclepain. Kanske vill du låta oss få veta något ovanligt du har upptäckt? Skriv så kan vi fylla på med din insikt!

Lola massage gun

Lola Massage Gun

En styrka med Lola massage gun är att det är en lättviktig massagepicka men detta är också nackdelen. För vissa tycker att det är skönt med

Läs mer »