benhinneinflammation

Hjälper massagepistolen för benhinneinflammation?

Benhinneinflammation kan vara ett smärtsamt och frustrerande tillstånd som kan drabba dig som sysslar med löoning eller andra liknande aktiviteter. Det är ganska vanligt med benhinneinflammation bland idrottare men det betyder inte att du måste acceptera värken och problemen.  Även om det finns många behandlingar tillgängliga för detta tillstånd, har vissa människor börjat använda massagepistoler som ett sätt att lindra sina symtom. Men kan en massagepistol verkligen hjälpa mot inflammation i benhinnor?

Slagterapi kan fungera mot benhinneinflammation

Svaret är att det är möjligt att behandla benhinneinflammation med massagepistolen. Massagepistoler fungerar genom att använda slagterapi för att ge riktade vibrationer till musklerna. Detta kan bidra till att öka blodflödet och syre till det drabbade området. Det är något som skulle kunna bidra med minskad inflammation och främja läkning.

Genom att använda en massagepistol på musklerna som omger smalbenet är det möjligt att lindra en del av smärtan och obehaget som är förknippat med smalbensskenor. Då kan du kanske dra ner på alvedon dosering eller andra smärtstillande läkemedel som du använder.

träning
Om du kan dra ner på inflammationen kan du fortsätta träna och bygga muskler som stöd.

En kombination av behandlingar är att föredra

Det är dock viktigt att notera att massagepistoler bör användas i kombination med andra behandlingar för benhinneinflammation. Detta kan inkludera vila, is, kompression och höjning av det drabbade benet. Dessutom är det viktigt att identifiera den bakomliggande orsaken till inflammationen för att förhindra att den återkommer i framtiden. Detta kan inkludera problem med din löpform, att bära felaktiga skor eller öka din träningsintensitet för snabbt.

Om du är intresserad av att använda en massagepistol för att behandla benhinneinflammation är det viktigt att du pratar med din vårdgivare först. De kan hjälpa dig att avgöra om denna typ av terapi är lämplig för ditt specifika tillstånd eller inte. Dessutom kan du på detta vis få god vägledning för hur du använder massagepistolen säkert och effektivt.

Lola massage gun

Lola Massage Gun

En styrka med Lola massage gun är att det är en lättviktig massagepicka men detta är också nackdelen. För vissa tycker att det är skönt med

Läs mer »